Бездомни кучета нападнаха човек в Перник.  Действието се развива на 22 декември.

...
Бездомни кучета нападнаха човек в Перник. 
Действието се развива на 22 декември.
Коментари Харесай

Бездомни кучета разкъсаха панталона на човек в Перник

Бездомни кучета нападнаха човек в Перник. 

Действието се развива на 22 декември. Буквално няколко метра е трябвало да измине мъжът, с цел да се качи в своя автомобил, когато го атакуват няколко кучета. Животните са бездомни. Те са регистрирани и кастрирани, само че не престават да живеят на улицата. Не за пръв път те атакуват хора.

„ Около 23:55 часа на 22 декември автомобилът ми беше паркиран пред блока. Тръгнах да прибирам брачната половинка си от мероприятие. Малко преди да стигна от входа до колата 5-6 кучетата ме нападнаха “, споделя пострадалият Методи Методиев, който живее в квартала от 30 години.

Бездомните животни съумели единствено да раздерат панталона му. Те обаче и различен път са нападали хора, излиза наяве от описа на Методи Методиев. От думите му излиза наяве, че живеещите в квартала до момента са били толерантни и не са подавали сигнали. Атаките на кучетата обаче почнали да зачестяват, макар че съседи на потърпевшия постоянно ги хранят.

„ Ние като общество би трябвало съществено да се замислим върху този проблем. Изхвърлянето на домашни кучета продължава и трендовете се ускоряват. Тези кучета, които са нападнали господин Методиев, не са паднали от небето. Те са изхвърлени на улицата кучета от недобросъвестни стопани “, изяснява и Мартин Жлябинков, секретар на община Перник.

Приютът в Перник е цялостен, само че общинските чиновници ще се опитат да приберат бездомните животни в началото на 2023 година и да им намерят нови стопани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР